Mladen Ćavar

Sastanak sa UNDP/SEESAC

Sastanak se održao povodom usvajanja Odluke Vijeća Europske unije 09. prosinca 2013.godine za potporu aktivnostima UNDP/SEESAC-a za razoružanje i nadzor naoružanja u jugoistočnoj Evropi u okviru Strategije EU-a za suzbijanje nezakonitog prikupljanja i trgovanja malim i lakim oružjem (SALW) i pripadajućim streljivom

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar danas je u Sarajevu primio delegaciju Centara za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi (SEESAC)  i kancelarije Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Sastanak se održao povodom usvajanja Odluke Vijeća Europske unije 09. prosinca 2013.godine za potporu aktivnostima UNDP/SEESAC-a za razoružanje i nadzor naoružanja u jugoistočnoj Evropi u okviru Strategije EU-a za suzbijanje nezakonitog prikupljanja i trgovanja malim i lakim oružjem (SALW) i pripadajućim streljivom.

Predstavnici UNDP/SEESAC-a su upoznali zamjenika Ćavara sa detaljima oko podrške koju će ova međunarodna organizacija preko Ureda UNDP-a u Bosni i Hercegovini pružiti relevantnim partnerima kako bi se osigurala pravovremena implementacija ovog zahtjevnog regionalnog dokumenta.

Ukupni procijenjeni trošak projekta koji financira Europska Unija iznosi 5. 127.650,00 € i planirano je da traje 3 godine. Na sastanku se razgovaralo i o pripremi sastanka nacionalnih koordinatora za lako i malo naoružanje koji će biti održan u februaru 2014. godine u Beogradu. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.