Nermin Nikšić za Oslobođenje

Sastanak sa strankama ljevice prvi korak ka izgradnji zajedničke platforme

Ovo je prvi korak, prvi test za nas kad je u pitanju saradnja u općinskim vijećima. Mislim da sljedeći korak treba biti saradnja u svim parlamentima i skupštinama, kaže Nikšić

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić kazao je da je došao poziv od Naše stranke za sastanak i razgovore o zajedničkom nastupu bh. ljevice.

– Poziv je stigao za razgovore i sastanke vezano za Sarajevo, ali i šire. SDP će participirati sasvim izvjesno, u skladu sa zajedničkom izjavom koju smo potpisali. Ovo je, rekao bih, i prvi korak, prvi test za nas kad je u pitanju saradnja u općinskim vijećima. Mislim da sljedeći korak treba biti saradnja u svim parlamentima i skupštinama gdje imamo zastupnike i svakako izgradnja jedne zajedničke platforme, akcionog djelovanja kad su u pitanju stranke ljevice i odnosa prema vladajućim strankama, kazao je Nikšić za Oslobođenje.

U skladu s testom, može se razgovarati i o budućem ujedinjenju.

Podsjetimo, u septembru je održan sastanak predsjednika političkih partija građansko-lijeve orijentacije, na kojem je usaglašen zajednički stav da je od najveće važnosti za sudbinu BiH i u interesu njenih građana da se pruži snažna i jasna politička alternativa desnici koja je počela da vodi zemlju ka podjeli države BiH na tri etničke mini države.

Tada su se lideri SDP-a, GS-a, NS-a i DF-a obavezali na saradnju u svim općinskim i gradskim vijećima, nakon izbora, uključujući i Gradsko vijeće Sarajeva.

U izjavi je navedeno da bh. ljevica “ovim ujedno stvara i uslove za pobjedu građanske opcije i skidanje nacionalista s vlasti na izborima 2018”.

– Mi smo se obavezali na to, u zajedničkoj izjavi koju smo potpisali na sastanku na kome su učestvovali predstavnici SDP-a, DF-a, Naše stranke i Građanskog saveza. Ne vidim nikakvog razloga da se to ne realizira. Konačno su objavljeni rezultati. Što se tiče SDP-a, neće biti saradnje sa strankama koje su na vlasti, kazao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.