Mladen Ćavar

Sastanak Radne grupe za harmoniziranje zakona u oblasti kontrole oružja u Bosni Hercegovini

Zadatak Radne grupe je da pristupi izradi zajedničkih standarda, prateći zahtjeve iz relevantnih međunarodnih i EU dokumenata, koji bi se uvrstili u postojeće zakone o oružju u entitetima, kantonima i Brčko Distriktu

Slika

Prvi sastanak međuresorne radne grupe za harmoniziranje zakona u oblasti kontrole oružja u Bosni Hercegovini sa međunarodnim standardima, održan je u Sarajevu, kojim je predsjedavao zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar.

Zadatak Radne grupe je da pristupi izradi zajedničkih standarda, prateći zahtjeve iz relevantnih međunarodnih i EU dokumenata, koji bi se uvrstili u postojeće zakone o oružju u entitetima, kantonima i Brčko Distriktu.

Zamjenik Ćavar je podsjetio da je u Strategiji za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini (SALW) 2013. – 2016., koju je Vijeće ministara BiH usvojilo u julu 2013. godine, iskazana potreba za  adekvatnim zakonodavnim okvirom u oblasti nabavljanja, nošenja i držanja oružja i municije, kao veoma bitnim elementom u efikasnoj borbi protiv ilegalne trgovine oružjem.

Na prvom radnom sastanku izabran je predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Radne grupe. Predsjedavajući Radne grupe će u saradnji sa ostalim članovima donijeti plan i način rada, te izvještavati Koordinacioni odbor za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH o poduzetim aktivnostima.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.