Vlada FBiH:

Sastanak o rješavanju pitanja "Krivaje"

U toku pregovora zainteresirani investitori trebali bi prihvatiti uslove očuvanja radnih mjesta, obaveze vraćanja kredita i duga prema Elektroprivredi BiH i kantonalnom Šumsko-privrednom društvu

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj sastali su se danas, u sjedištu Vlade FBiH, s predstavnicima IP “Krivaja” d.o.o. Zavidovići – u stečaju, koji su ih informirali o završenoj prvoj i o toku druge faze unovčavanja imovine, kojima je planirana prodaja određenih tehničko-tehnoloških cjelina.

Radna grupa Vlade FBiH zadužena za iznalaženje modela, kojim bi bio riješen status ovog preduzeća, je za drugu fazu unovčavanja imovine, sastavljenu od četiri lota, već dobila dvije ponude za lot 1, koji je ključni i ujedno najvažniji proizvodni dio preduzeća. U toku pregovora zainteresirani investitori trebali bi prihvatiti uslove očuvanja radnih mjesta, obaveze vraćanja kredita i duga prema Elektroprivredi BiH i kantonalnom Šumsko-privrednom društvu. Također su naglašene obaveze potpisivanja protokola s Vladom FBiH i sindikatom, kao i minimalna cijena.        

Javna aukcija je planirana za 7. mart ove godine i danas je dogovoreno da do tog roka svi učesnici sastanka preuzmu svoje obaveze i utvrde uslove koje mogu ispuniti, a koji bi bili u sklopu javnog poziva u pravcu olakšavanja poslovanja ovog preduzeća.

Na sastanku, kojem su prisustvovali premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić, načelnik općine Zavidovići Suad Omerašević, direktor JP Šumsko-privrednog društva ZDK Mirzet Kopić, direktor Suad Džindo i stečajni upravnik Muharem Hozić, izražena je spremnost da budu uloženi maksimalni napori kako bi ovo preduzeće što brže izašlo iz stečaja i nastavilo proizvodnju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.