Sastanak Nikšić-Minasi: SDP će voditi pozitivnu kampanju

Delegacija ambasade Italije u našoj zemlji posjetila je danas Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine. Ambasadora Italije u našoj zemlji Nicolu Minasija primio je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, a tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u BiH.

Tokom sastanka, predsjednik Nikšić je ambasadora Minasija upoznao s pripremama SDP-a za predstojeću kampanju, Planom 10 i očekivanjima od oktobarskih izbora, ističući da će SDP voditi pozitivnu kampanju.

„Mi nećemo kampanju temeljiti na radikalnim temama, želimo pobjeći od priče „jedni protiv drugih“, želimo voditi afirmativnu kampanju. Istraživanja pokazuju da sve više građana Bosne i Hercegovine želi izaći na izbore, što ukazuje na to da građani žele promjene. SDP ima multietničke liste na svim nivoima, sa velikim procentom mladih ljudi. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH koji je jedini izabran na demokratski organizovanom referendumu, ima najveće šanse da pobjedi u utrci za člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda“, rekao je Nikšić.

Ambasadora Minasija je zanimao i stav SDP-a o izmjenama izbornog zakonodavstva, a uz tezu kako je SDP uvijek na sastancima imao konstruktivne prijedloge, Nikšić je dodao i kako se nada da će Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata PFBiH biti usvojen na predstojećoj sjednici Doma naroda.

„Izmjene izbornog zakonodavstva koje je, uz partnere, predložio SDP, omogućavaju svim građanima FBiH da biraju i da budu birani u Parlament FBiH i što je jako važno ujednačavaju vrijednost glasa koja je trenutno narušena. Nadam se da neće biti opstrukcija u narednom periodu i da će Zakon biti usvojen i na Domu naroda Parlamenta FBiH“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.