Salkičević-Dizdarević/Szijjártó

Sastanak kopredsjedavajućih Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Mađarske

Slika

U Budimpešti je održan sastanak kopredsjedavajućih Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegodine i Mađarske, gđe Ermine Salkičević-Dizdarević, zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i g. Péter Szijjártó državnog sekretara za vanjske poslove i ekonomske odnose Mađarske.

Tokom bilateralnih susreta razmatrani su ukupni ekonomski odnosi dviju zemalja s ciljem identifikovanja novih mogućnosti budućeg razvoja ekonomske saradnje, te inicirani prijedlozi za poboljšanje uslova ekonomske saradnje između preduzeća dviju zemalja. S posebnom pažnjom su razmatrane mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, kao i mogućnosti za podsticanje međusobnih ulaganja.

Na sastanku kopredjedavajućih Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Mađarske posebno je razmotrena dinamika realizacije zaključaka sa treće sjednice Zajedničke komisije, koja je održana 23-24. maja 2013. godine u Sarajevu, te date preporuke za dalje aktivnosti koje trebaju preduzeti dvije strane u cilju unapređenja međusobne ekonomske saradnje.