Salkičević-Dizdarević/Szijjártó

Sastanak kopredsjedavajućih Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Mađarske

S posebnom pažnjom su razmatrane mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, kao i mogućnosti za podsticanje međusobnih ulaganja

Slika

U Budimpešti je održan sastanak kopredsjedavajućih Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegodine i Mađarske, gđe Ermine Salkičević-Dizdarević, zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i g. Péter Szijjártó državnog sekretara za vanjske poslove i ekonomske odnose Mađarske.

Tokom bilateralnih susreta razmatrani su ukupni ekonomski odnosi dviju zemalja s ciljem identifikovanja novih mogućnosti budućeg razvoja ekonomske saradnje, te inicirani prijedlozi za poboljšanje uslova ekonomske saradnje između preduzeća dviju zemalja. S posebnom pažnjom su razmatrane mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, kao i mogućnosti za podsticanje međusobnih ulaganja.

Na sastanku kopredjedavajućih Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Bosne i Hercegovine i Mađarske posebno je razmotrena dinamika realizacije zaključaka sa treće sjednice Zajedničke komisije, koja je održana 23-24. maja 2013. godine u Sarajevu, te date preporuke za dalje aktivnosti koje trebaju preduzeti dvije strane u cilju unapređenja međusobne ekonomske saradnje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.