Sastanak HDZ-a BiH i “Trojke”: Iznijeli svoje viđenje izmjena Izbornoga zakona

Lideri stranaka koje čine vlast u Federaciji BiH – HDZ BiH, SDP, Naroda i Pravde i Naše stranke, održali su u utorak u Mostaru sastanak na kojem su iznijeli svoje viđenje izmjena Izbornoga zakona.

O izmjenama izbornoga zakona i putu BiH ka EU razgovarali su stranački lideri Dragan Čović (HDZ BiH), Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS).

“Na sastanku smo iznijeli svoje viđenje izmjena Izbornoga zakona. Govorili smo o konkretnim rješenjima i pitanjima, a između ostaloga čuli i prijedlog HDZ-a koji je dosta konkretan i iskorak u odnosu na ono što smo dosada imali. Naravno i mi smo imali svoje stavove i prijedloge, da li da idemo u izmjenu Izbornoga zakona koji će konzumirati izmjene Ustava  što bi značilo provođenje svih odluka i  Ustavnoga suda i Suda u Strasbourgu, što je naša pozicija i pozicija HDZ, ako možemo dogovarati dvotrećinsku većinu ili ćemo mjenjati samo Izborni zakon”, rekao je lider SDP-a Nermin Nikšić novinarima nakon sastanka.

Po njegovim riječima, u idućem razdoblju pozvat će sve političke stranke koje participiraju u državnom parlamentu jer za izmjenu Izbornoga zakona treba dvotrećinska većina.

Sastanak je održan u sjedištu HDZ-a BiH kojeg su prethodno dogovorili Čović i Nikšić izrazivši pri tom spremnost na izmijenu Izbornog zakona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.