Sarajevo

Sastanak Ermine Salkičević Dizdarević sa predsjednikom KOSGEB-a Mustafom Kaplanom i predsjednikom BIGMEV-a Muzafferom Cilekom

Gosti iz Turske su prezentirali ideju razvoja odnosa između malih i srednjih preduzeća Turske i Bosne i Hercegovine

Slika

U okviru svojih aktivnosti vezanih za privrednu saradnju poslovnih subjekata iz Bosne i Hercegovine sa partnerima iz inostranstva zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine g-đa Ermina Salkičević Dizdarević imala je i radni sastanak sa predsjednikom KOSGEB-a g-dinom Mustafom Kaplanom i predsjednikom BIGMEV-a  g-dinom Muzafferom Cilekom.

KOSGEB –je turska državna institucija  za razvoj malih i srednjih preduzeća koja djeluje već 25 godina i posjeduje aktivne ugovore u 38 zemalja širom svijeta.

Putem ove organizacije  je u značajnoj mjeri  afirmisan razvoj ekonomije u Turskoj, a prema riječima g-dina Kaplana vjeruju da mogu doprinijeti i razvoju resursa Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Turske su prezentirali  ideju razvoja odnosa između malih i srednjih preduzeća Turske i Bosne i Hercegovine.

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine g-đa Ermina Salkičević Dizdarević je posebno ukazala na mogućnosi  koje treba koristiti iz Sporazuma o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine, kao i prednosti koje daje rad  Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju  Turske i Bosne i Hercegovine, ujedno je izrazila podršku inicijativi i iskazala punu spremnost za saradnju u njenoj daljnoj realizaciji i implementaciji .

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.