Bijedić

Saslušan sam u svojstvu svjedoka

Slika

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić saslušan je jutros u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka.

– Saslušan sam po dva osnova. Prvi osnov je bio vezan za moj rad u Carinskoj upravi, a to je organizacija koja je bila prije Uprave za indirektno oporezivanje. Drugi predmet je bio također u svojstvu svjedoka, a vezan je za kredit koji je BiH podigla 2008. godine od Evropske banke za obnovu i razvoj i to za izgradnju autoceste na koridoru 5-C, te zašto taj kredit nije ranije implementiran – kazao je Bijedić u izjavi za Agenciju FENA.

Podsjećanja radi, od 1998. godine u Carinskoj upravi Federacije BiH Bijedić je bio stručni saradnik za obavještajne poslove u sektoru za sprječavanje krijumčarenja, šef Carinske ispostave u Tuzli i upravnik Carinarnice Tuzla.