Vašington

Saša Magazinović u Kongresu SAD na Parlamentarnom obavještajno-bezbjednosnom forumu

Kako navode organizatori ovog skupa, ovi razgovori imaju za cilj da se postigne veći stepen razumijevanja procesa zaštite privatnosti, uz stvaranje kritične obavještajne baze za sprečavanje budućih terorističkih napada i za jačanje saradnje na planu borbe protiv globalnog terorizma.

Slika

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović učestvovaće u Vašingtonu na trodnevnom Parlamentarnom obavještajno – bezbjednosnom forumu posvećenom ciljevima i značaju koji američki obavještajni program ima u borbi protiv terorizma u cijelom svijetu. 

Tokom skupa, na koji Magazinović putuje na poziv predsjednika Udarne grupe američkog Kongresa za borbu protiv terorizma i nekonvencionalnog ratovanja, kongresmena Roberta Pittengera, parlamentarci iz više zemalja razgovaraće sa članovima američkog Kongresa i Senata, predstavnicima Bijele kuće, američke Vlade, kao i s predstavnicima Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) i Nacionalne obavještajne službe (NI). 

Kako navode organizatori ovog skupa, ovi razgovori imaju za cilj da se postigne veći stepen razumijevanja procesa zaštite privatnosti, uz stvaranje kritične obavještajne baze za sprečavanje budućih terorističkih napada i za jačanje saradnje na planu borbe protiv globalnog terorizma. 

Tokom boravka u Vašingtonu Magazinović će imati niz bilateralnih susreta, te biti u prilici da se sretne i s najvišim zvaničnicima američkog Kongresa i Senata. 

Najavljeno je da će skupu u Vašingtonu prisustvovati predstavnici parlamenata iz velikog broja zemalja Evropske unije, kao i iz zemalja Zapadnog Balkana, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.