Washington

Saša Magazinović se susreo sa Johnom Boehnerom i Robertom Pittengerom

Magazinović je informirao kongresmena Pittengera o zakonodavnim aktivnostima Parlamenta BiH u pravcu suzbijanja terorizma stavivši akcenat na usvojene izmjene Krivičnog zakona, te na usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti

Slika

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović susreo se tokom prvog dana Parlamentarnog obavještajno sigurnosnog foruma koji se održava u Kongresu SAD u Washingtonu, s kongresmenom Robertom Pittengerom, predsjednikom Udarne grupe američkog Kongresa za borbu protiv terorizma i nekonvencionalnog ratovanja.

Pittinger je istakao da je jako važno da predstavnik najvišeg zakonodavnog tijela BiH učestvuje na forumu, imajući u vidu veoma složena globalna kretanja u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Magazinović je informirao kongresmena Pittengera o zakonodavnim aktivnostima Parlamenta BiH u pravcu suzbijanja terorizma stavivši akcenat na usvojene izmjene Krivičnog zakona, te na usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Magazinović je iskoristio susret s kongresmenom Pittengerom da se zahvali na svemu što su Sjedinjene Američke Države učinile i dalje čine za Bosnu i Hercegovinu te je, podsjetivši na uspješne reforme koje su u BiH provedene uz pomoć SAD-a, istakao očekivanje da će nakon izbora uslijediti snažniji angažman i pomoć SAD-a u reformama koje slijede, a prije svega ustavnim promjenama u BiH.

Učesnici Foruma danas su se susreli i s Johnom Boehnerom, predsjedavajućim Predstavničkog doma Kongresa SAD-a, koji je svojim prisustvom dao potvrdu o kako se važnom skupu radi.

Inače, u radu Parlamentarnog obavještajno sigurnosnog foruma učestvuju predstavnici parlamenata Njemačke, Velike Britanije, Austrije, Danske, Češke, te brojnih drugih evropskih država, dok iz regije zapadnog Balkana, pored predstavnika BiH, učestvuju i predsjednici parlamenata Hrvatske i Crne Gore, Josip Leko i Ranko Krivokapić.

Forum nastavlja s radom, a učesnici će imati priliku za brojne susrete i razgovore s kongresmenima i senatorima, predstavnicima Bijele kuće, američke Vlade, kao i s predstavnicima Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) i Nacionalne obavještajne službe (NI), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.