Saša Magazinović otkriva: SNSD nije jedini proruski “igrač” u BiH

Priča o promjeni stavova iz Republike Srpske o članstvu Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji nije nova, a proces približavanja dugo je u zastoju.

Nebojša Radmanović, prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SNSD-a, za N1 je naglasio da naša zemlja već 20 godina želi ulazak u EU i da je to jedna od rijetkih stvari oko koje su svi saglasni, ali da nije siguran da će se to nastaviti i u budućnosti.

Sa druge strane, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, istakao je da je pitao Annalenu Baerbock, ministricu vanjskih poslova SR Njemačke, da li postoji njena spremnost da, u okolnostima izazvanim sukobom u Ukrajini, utječe na briselsku administraciju da omekša procedure za BiH, kako bismo dobili kandidatski status.

Saša Magazinović, šef Kluba poslanika SDP-a u državnom Parlamentu, ističe da “iz gospodina Radmanovića progovara Putin”.

– Ovo je proruski odnos prema EU i uz to ilustracija izostanka hrabrosti da kaže ono što misli. A ono što zapravo misli jeste da se treba potpuno povinovati Putinu i Rusiji i zaustaviti put BiH i prema NATO-u i prema EU. To je neskriveni stav SNSD-a, odnosno čelnika ove stranke, a jedini problem sa tim imaju oni koji su to tek shvatili. To je nepromijenjeno duži niz godina i nisu samo oni ti koji baštine prorusku politiku u BiH, ističe Magazinović.

Kako kaže, teško je predvidjeti kakav stav će zauzeti opozicija iz Republike Srpske, ali misli da je ona “u stanju latentnog straha od vlasti RS-a”.

– A nijedna opozicija nije pobijedila na izborima tako što se plašila vlasti, zaključuje Magazinović.

Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.