Sarić posjetio ‘Bambine’: Povećati ulaganja za sportske klubove koji rade sa osobama s invaliditetom

Ulaganje u razvoj sporta, a posebno za sportske klubove u kojima treniraju osobe s invaliditetom mora se povećati, kaže Nihad Sarić, kandidat SDP BiH za Skupštinu KS.

On je danas zajedno sa kandidatkinjom SDP BiH za Predstavnički dom Parlamenta BiH Belmom Kapo prisustvovao treningu Ženskog košarkaškog kluba košarke u kolicima (ŽKKK) Bambi iz Sarajeva. Šefika Skorupan, košarkašica i predsjednica ŽKKK Bambi u razgovoru sa Sarićem istakla je da ih raduje podrška kandidata SDP BiH.

Sarić je kazao da je svjestan svih poteškoća s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, a posebno one koje su u invalidskim kolicima. Stoga je potrebno da se nivo razumijevanja, ali i društvene uključenosti osoba s invaliditetom podigne na najviši mogući nivo.

– Nijedno društvo koje diskriminiše i marginalizira osobe s invaliditetom ne može za sebe reći da je demokratsko. Ukoliko uspijem ući u Skupštinu KS jedna od mojih inicijativa bit će veća finansijska podrška za sve sportske klubove koji rade sa djecom i osobama s invaliditetom. Krajnje je vrijeme da za sve nas, bez izuzetka, stvorimo društvo jednakih šansi – zaključio je Sarić.

Inače, ŽKKK Bambi, odnosno Bambine, nekoliko puta su proglašavane za najbolju žensku ekipu u Kantonu Sarajevo, a u BiH donijele su brojne zlatne, srebrene, bronzane medalje kao i mnogobrojne plakete i priznanja tokom proteklih godina svog rada.

Izvor: Nap.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.