Povjereništvo KO SDP Sarajevo

Sarajevski SDP zahtijeva održavanje sjednica Skupštine Kantona Sarajevo uživo

Održana je druga sjednica Povjereništva Kantonalne organizacije SDP-a Sarajevo, a centralna tema sjednice bila je analiza rada općinskih organizacija SDP-a.

Na sjednici je utvrđen Nacrt Plana rada Povjereništva sa posebnim akcentom na koordinaciju rada kluba zastupnika i ministara, narednih političkih inicijativa i zakonskih rješenja, komunikacije sa članstvom i javnosti, te uspostavu saradnje sa akademskom zajednicom i nevladinim organizacijama.

Posebna pažnja posvećena je implementaciji izbornih rezultata u smislu formiranja Gradskog vijeća i izbora gradonačelnika Grada Sarajevo.

Povjereništvo daje punu podršku Vladi Kantona Sarajevo i parlamentarnoj većini u realizaciji „Sarajevskog sporazuma“ i novih mjera, te početak rada Vlade ocjenjuje izuzetno uspješnim.

Sarajevski SDP očekuje od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo da stvori preduslove kako bi se zastupnici vratili u skupštinske klupe i sjednice održavale uživo uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu