Sarajevski SDP: Saradnja Sarajeva i Goražda će u budućnosti biti još jača

Delegacija sarajevskog SDP-a na čelu sa predsjednikom Adnanom Štetom jučer je bila u službenoj posjeti gradonačelniku Goražda Ernestu Imamoviću.

Cilj posjete je bio osnaživanje saradnje i planiranje strategije za razvoj infrastrukturnih i turističkih projekata, kao i projekata vezanih za zdravstvo. Iz tog razloga delagaciju su, pored predsjednika Štete, činili i Davor Čičić, Haris Vranić i Kenan Magoda.

“Nakon preuzimanja dužnosti predsjednika i formiranja Kantonalnog odbora, pored izgradnje kvalitetnije organizacije u Sarajevu, nastojimo ojačati saradnju sa svim odborima SDP-a širom Bosne i Hercegovine. Danas smo ovdje da se upoznamo sa radom SDP BPK Goražde, radom našeg gradonačelnika Imamovića i da dogovorimo sljedeće korake u realizaciji zajedničkih projekata” rekao je predsjednik Šteta.

Ovom prilikom sarajevski SDP posjetio je nove prostorije SDP BPK Goražde, a sa članovima je razgovarano o dosadašnjim i budućim aktivnostima.

“Svaka posjeta ovakvog tipa je važna. Uočavamo probleme jedne zajednice, koje smo mi eventualno već imali i onda je lakše doći do rješenja. Sretni smo što su otvorene nove prostorije i što je članstvo odlučno da radi na aktivnostima za bolje Goražde”, istakao je potpredsjednik Čičić.

Delegacija sarajevskog SDP-a sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem, između ostalog, posjetila je Dječiji vrtić Grada Goražda i Dom zdravlja Goražde, pri čemu su se upoznali sa radom i funkcionisanjem ove dvije ustanove.

“Od velike važnosti je da jedni drugima prenosimo znanja i iskustva, iz svih, pa tako i iz oblasti zdravstva, te da zajedničkim radom doprinosimo građanima. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, ona će u budućnosti biti još jača na svim poljima”, dodao je član Predsjedništva sarajevskog SDP-a Vranić.

Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglasio je kako Goražde ima idealne resurse za razvijanje turizma i da će se u cilju povezivanja Sarajeva i Goražda zajednički projekti realizovati u skorijoj budućnosti.

Delegacija je odala počast i položila cvijeće na spomen obilježju ubijenoj djeci Goražda, a šetnju gradom je iskoristila za razgovor sa građanima ovog grada.