Sarajevski SDP: Saradnja Sarajeva i Goražda će u budućnosti biti još jača

Delegacija sarajevskog SDP-a na čelu sa predsjednikom Adnanom Štetom jučer je bila u službenoj posjeti gradonačelniku Goražda Ernestu Imamoviću.

Cilj posjete je bio osnaživanje saradnje i planiranje strategije za razvoj infrastrukturnih i turističkih projekata, kao i projekata vezanih za zdravstvo. Iz tog razloga delagaciju su, pored predsjednika Štete, činili i Davor Čičić, Haris Vranić i Kenan Magoda.

“Nakon preuzimanja dužnosti predsjednika i formiranja Kantonalnog odbora, pored izgradnje kvalitetnije organizacije u Sarajevu, nastojimo ojačati saradnju sa svim odborima SDP-a širom Bosne i Hercegovine. Danas smo ovdje da se upoznamo sa radom SDP BPK Goražde, radom našeg gradonačelnika Imamovića i da dogovorimo sljedeće korake u realizaciji zajedničkih projekata” rekao je predsjednik Šteta.

Ovom prilikom sarajevski SDP posjetio je nove prostorije SDP BPK Goražde, a sa članovima je razgovarano o dosadašnjim i budućim aktivnostima.

“Svaka posjeta ovakvog tipa je važna. Uočavamo probleme jedne zajednice, koje smo mi eventualno već imali i onda je lakše doći do rješenja. Sretni smo što su otvorene nove prostorije i što je članstvo odlučno da radi na aktivnostima za bolje Goražde”, istakao je potpredsjednik Čičić.

Delegacija sarajevskog SDP-a sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem, između ostalog, posjetila je Dječiji vrtić Grada Goražda i Dom zdravlja Goražde, pri čemu su se upoznali sa radom i funkcionisanjem ove dvije ustanove.

“Od velike važnosti je da jedni drugima prenosimo znanja i iskustva, iz svih, pa tako i iz oblasti zdravstva, te da zajedničkim radom doprinosimo građanima. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, ona će u budućnosti biti još jača na svim poljima”, dodao je član Predsjedništva sarajevskog SDP-a Vranić.

Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglasio je kako Goražde ima idealne resurse za razvijanje turizma i da će se u cilju povezivanja Sarajeva i Goražda zajednički projekti realizovati u skorijoj budućnosti.

Delegacija je odala počast i položila cvijeće na spomen obilježju ubijenoj djeci Goražda, a šetnju gradom je iskoristila za razgovor sa građanima ovog grada.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.