KO SDP Sarajevo

Sarajevski Forum mladih traži sniženje cijena karata za studente u institucijama kulture

Kantonalni forum mladih SDP BiH Sarajevo je u proteklom periodu proveo istraživanje cijena karata u institucijama kulture na području Kantona Sarajevo. Utvrdili smo da u više od 60% ustanova u KS trenutno studenti, kao populacija koja treba da gradi budućnost kako akademske zajednice tako i našeg društva općenito, nema pravo na bilo kakav oblik popusta prilikom kupovine karata za kulturne sadržaje.

Također, evidentirali smo da pojedine ustanove primjenjuju popuste samo za studente UNSA, ali ne i za studente iz univerziteta u drugim gradovima koji posjećuju našu prijestolnicu.

Zbog toga je sarajevski FOM pokrenuo inicijativu kojom traži da sve ustanove kulture u Kantonu Sarajevo uvedu unificirane popuste za studente, te da se oni odnose na svu studentsku populaciju, a ne selektivno za studente pojedinih fakulteta ili univerziteta.

Postojeću vlast u Kantonu Sarajevo smatramo građanskom, naklonjenom mladima i kulturi, te stoga očekujemo da će prihvatiti našu inicijativu i ovim postupkom dati svoj doprinos u afirmiranju studentske populacije i nastojanju da mladi što više posjećuju institucije kulture u Kantonu Sarajevo.

Mi, mladi sarajevskog SDP-a ćemo ovu inicijativu uputiti prema našim predstavnicima u vlasti, ali i prema svim ustanovama kulture, u nadi da ćemo imati pozitivan odgovor, te da ćemo ovim postupkom pomoći da se unaprijedi kvalitet života naših studenata.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.