Sarajevske učenike koji su riješili problem semafora primio ministar Šteta

Učenike sarajevske Treće gimnazije koji su uspjeli riješiti problem trajanja kratkog svjetla na gradskim semaforima primio je danas kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta, saopćeno je iz Vlade KS.

Šteta je primio učenike Zerinu Osmić, Elvira Vlaovljaka, Nedima Numanovića i Ervina Golubovića i njihovog profesora fizike Mevludina Maličevića.

Šteta im je čestitao na njihovom uspjehu i obećao kako će resorno ministarstvo podržati i pomoći njihov dalji rad, jer nažalost, odnos društva prema mladim, talentiranim ljudima je pasivan i ne pruža im se potrebna pomoć i stimulacija. Upravo zbog ove činjenice ovi prijemi su mu najdraži.

“Federacija Bosne i Hercegovine ima odlične fizičare koji postižu sjajne rezultate na međunarodnim takmičenjima, ali nemaju para da plate put i kotizacije, kao i fantastične mlade sportiste koji sami moraju plaćati odlazak na svjetska takmičenja. To se mora promijeniti ako želimo da zadržimo ove ljude u BiH”, poručio je ministar Šteta.

Najavio je kako će naredne sedmice održati sastanak s učenicima, predstavnicima STEP-a kako bi dogovorili naredne korake, a ministar Šteta će obići Srednju školu za saobraćaj i komunikacije i Fakultet za saobraćaj i komunikacije.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.