Denis Challenger

Sarajevo uskoro dobija svoj prvi “zeleni zid”

Ideja koju je pokrenuo Denis Challenger prije par mjeseci, i Sarajevo će uskoro dobiti svoj prvi ”zeleni zid”.

“Ovo će biti samo jedna od mjera koje ćemo realizovati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a ujedno ćemo predstaviti našu strategiju za smanjenje zagađenosti zraka kroz 6 koraka. Sve bi ovo bilo nemoguće, bez prvenstvene stručne pomoći nevladine organizacije ”OPUS”, i svakako ogromne podrške Opštine Centar i UNDP-a”, rekao je Denis Challenger.

O čemu se tačno radi?
Jedna zgrada u centru grada odnosno njena fasada će biti prekrivena pravim biljkama, koje doprinose čišćem zraku, i predstavljaju nezaobilaznu atrakciju. S obzirom da se pažljivo i posebnom tehnikom uzgajaju, mogu se dobiti razni oblici, i ono što će pojedine zanimati, apsolutno neće predstavljati potencijalnu opasnost od insekata.

“Radimo svaki dan za naše građane, dok neki samo pričaju, ponekad uvedu sistem ”par-nepar”, i onda zaborave na sve. To što se zagađenje ne vidi golim okom, ne mora značiti da ne postoji i da moramo čekati tu situaciju, već znači da trebamo djelovati preventivno i ne dopustiti da se svi gušimo u smogu. Mogu otkriti i mali detalj,  fasada će nositi jedan simbol Sarajeva, i Bosne i Hercegovine, a koji tačno, saznat ćete za nekih mjesec dana. Idemo dalje!”, poručuje Denis Challenger.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.