Ivo Kmšić

Sarajevo je grad okrenut budućnosti, čvrsto opredijeljen prihvatiti europske standarde

Juče je u Sarajevu počeo s radom dvodnevni Međunarodni seminar bivših studenata fakulteta političkih nauka Vijeća Evrope, čija je tema „Odbrana demokracije, slobode i ljudskog dostojanstva protiv unutarnjih i vanjskih prijetnji“.

Gradonačelnik Ivo Komšić se u ime domaćina grada Sarajeva, obratio skupu, poželio uspješan rad učesnicima Seminara, te u svom prigodnom obraćanju, istaknuo da “Sarajevo nije samo simbol, već i mjesto koje želi postati uspješan grad i uistinu europska metropola koja će pokazati da je i Bosna i Hercegovina dio Europe i Svijeta i svih integracija koje vode ka duhovnom i materijalnom napretku“.

Gradonačelnik je podcrtao da je Sarajevo grad okrenut budućnosti, čvrsto opredjeljen prihvatiti europske standarde s ciljem poboljšanja kvaliteta života svojih građana.

„Mi cijenimo mir iznad svega jer smo preživjeli tragediju rata i njegove posljedice. Mi želimo da buduću Europu gradimo zajedno s vama, ali i da damo svoj doprinos postizanju mira u svijetu. Svoj potencijal prije svega vidimo u mladim ljudima, bh. studentima koji stječu vrhunska znanja na sarajevskim i prestižnim univerzitetima širom Europe i svijeta“, kazao je Komšić.

Na kraju svog obraćanja, gradonačelnik Sarajeva je naglasio da „predsjedavanje Bosne i Hercegovine Odborom ministara Vijeća Europe je izuzetna, rekao bih ključna prilika za razmatranje mogućih rješenja u oblastima ljudskih prava, demokratskog razvoja, vladavine prava, odbrane slobode i kulturne saradnje, a koja su i glavne teme ovog skupa“.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.