Saradnja općina Gradačca i Maglaja

Danas je Općinu Gradačac posjetila delegacija općine Maglaj na čelu s načelnikom. Općinski načelnici mr. sci Edis Dervišagić i Mirsad Mahmutagić sa saradnicima razmjenili su iskustva u radu općinskih organa, aktuelnim projektima i razmjene iskustava dobrih praksi u dvije općine.Posebno pažnja posvećena je razmjeni iskustava o izgradnji i održavanju komunale infrastrukture u oblasti zbrinjavanju otpadnih voda kao i javne rasvjete.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić upoznao je goste sa aktivnostima na općini Gradačac i organizaciji rada općinske uprave i javnih službi. Načelnik Drvišagić je upoznao delegaciju sa aktuelnim projektima a posebno vodosnabdijevanja koji se finansira iz kreditnih sredstav EBRD-a i grantova međunarodnih organizacija. Radi se o potpunom zaokruženju vodosnabdijevanja preko 85% stanovništva, zamjeni primarne i sekundarne mreže u užem dijelu grada kao i proširenju kanalizacione mreže za što je obezbjeđena rekonstrukcija postojećeg prečistača.

U cilju stvaranja povoljnog privrednog okruženja Općina Gradačac uključila se u projekat certificiranja lokalnih zajednica za  jugoistočnu Evropu. U protekle dvije godine ispunjeni su svi standardi što je rezultiralo dodjelom ovog certifikata čime je Gradačac postala nosilac prva općina na Tuzlanskom kantonu.

Ovom prilikom predstavnici općine Maglaj još jedanput su istakli značajnu pomoć u saniranju katastrofalnih posljedica od poplava koje su zahvatile ovu općinu u maju 2014.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu