Saopštenje za javnost sa 7. sjednice Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB

U ponedjeljak, 27.11.2017.godine, u Travniku je održana 7.sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB, na kojoj se između ostalog raspravljalo i o trenutnoj aktulenoj političkoj situaciji u kantonu i opštinama.

Na sjednici Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB usaglašen je stav da se osuđuje nepoštivanje zakonskih odluka, kako u opštinama, tako i u Kantonu SBK/KSB.

Također, Kantonalni odbor poziva Vladu SBK/KSB da konačno pristupi donošenju mjera u vezi sprječavanja odlaska mladih iz SBK/KSB i Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odbor SDP BiH SBK/KSB podržava najavljeni štrajk prosvjetnih radnika na području SBK/KSB, zakazan za 18.12.2017.godine, u borbi za radno pravni i materijalni status.

Također, podržava potpisivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije na području SBK/KSB, ali traži da se isti potpiše i sa ostalim medicinskim radnicima.

Socijaldemokratska partija BiH podržava sve sindikate koji djeluju na području SBK/KSB i koji traže poboljšanje svog radno pravnog i materijalnog statusa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.