Saopštenje povodom 25. sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona

U ponedjeljak, 20.11.2017. godine,  u Travniku je održana 25. sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna. Jedna od tačaka dnevnog reda bila je Nacrt budžeta SBK/KSB za 2018. godinu.

Stavove Kluba SDP BiH u Skupštini Srednjobosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna zastupnik Nijaz Helez u svom izlaganju posebno je  istakao slijedeće:

  • Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB traži formiranje Fonda za mlade, a u cilju rješavanja stambene problematike za mlade do 35 godina starosti.
  • Povećanje poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 100 % .
  • Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB posebno zahtijeva od Vlade SBK/KSB da se učenicima obezbijedi tj. plati prijevoz do škole na udaljenosti većoj od dva kilometra, a ne četiri, kako je to do sada. Na ovaj način bi učenici bili izjednačeni sa uposlenicima  općinskih i kantonalnih administracija na području SBK/KSB.
  • Da Vlada SBK/KSB obezbijedi sredstva za nastavak izgradnje magistralnog puta Novi Travnik- Gornji Vakuf/Uskoplje.
  • Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB insistira na ukidanju fenomena dvije škole pod jednim krovom. Sredstva koja bi bila ušteđena ukidanjem ovog fenomena da se utroše na izgradnju infrastrukture na prostoru SBKKSB i kupovinu aparata za magnetnu rezonancu za Kantonalnu bolnicu Travnik.

Pored navedenog, Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB ukazao je i na potrebu povećanja sredstava za sport i kulturu u iznosu kako je to predviđeno zakonom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.