Saopćenje SDP BiH ZDK povodom neodgovornog odnosa Vlade ZDK prema zdravstvenim radnicima

Bez želje   za politiziranjem ogromnog problema koji imaju zdravstveni radnici i građani ZDK zbog nastale situacije, odlučili smo da po prvi put javno  reagujemo o navedenim  problemima.

Obzirom da je Vlada ZDK na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem i  ministrom zdravstva Dragoljubom Brenjom 14.09.2017.godine putem medija zajedno sa sindikatom obavijestila javnost o postignutom dogovoru, hvaleći se  da  je prva Vlada u Federaciji BiH  koja je postigla sporazum sa sindikatom, onda ostaje nejasno zašto isti sporazum do danas nije potpisan.

SDP poziva Vladu ZDK, premijera Galijaševića  da HITNO i  bez ikakvog odlaganja i  politiziranja pristupi potpisivanju i realizaciji postignutog sporazuma sa sindikatom, a  koji je putem medija promoviran prije skoro tri mjeseca

Ovim putem želimo  upozoriti Vladu  ZDK da  zbog štrajka i općeg haosa u zdravstvenom sektoru koji  je nastao kao direktna  posljedica  neodgovornog  odnosa  Vlade prema sindikatu najveću štetu  trpe građani ZDK, više od 400.000 stanovnika našeg Kantona. Sva odgovornost  povodom štrajka ide na račun Vlade ZDK koja se ponaša neozbiljno i  po svemu sudeći želi izigrati ranije dogovoreno. Ako Vlada i premijer Galijašević iz nekog razloga ne žele potpisati dogovoreni sporazum, moraju to javno i transparentno objaviti, te preuzeti svu odgovornost za uskraćanu zdravstvenu zaštitu stanovnika ZDK i direktan PODSTICAJ  ZA ODLAZAK ZDRAVSTVENIH RADNIKA.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.