Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Sankcije Miloradu Dodiku neće riješiti probleme koje imamo u BiH, ali su ne samo dobrodošle, nego i nužne

Povodom uvođenja sankcija članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, na svom FB profilu oglasio se i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

„Objavljivanje sankcija koje je administracija SAD izrekla za Milorada Dodika kao i obično kod nas izazvalo je dijametralno suprotne osjećaje i stavove.

Od razočaranih, jer smo svi svjesni da je spisak onih koji zaslužuju sankcije puno veći, do onih koji likuju jer je ipak jasno rečeno ko je “loš momak” u Bosni i Hercegovini.

Smatram da nema mjesta ni pretjeranom razočarenju, ali ni likovanju ili bilo kakvoj euforiji. Spadam u ljude koji iz sveg srca žele da Bosna i Hercegovina bude normalna zemlja u kojoj će funkcionirati njene institucije koje će potpuno profesionalno i nepristrasno promovirati vladavinu prava i sankcionirati sve političare koji se na bilo koji način ogriješe o zakon.

Živim za dan kada će konačno doći do otkrivanja svih korupcijskih afera u cijeloj Bosni i Hercegovini i procesuiranja istih od strane pravosuđa.

Tek tada će građani saznati pravu istinu ko i na koji način ih pljačka. Tada će poglavicama na svim stranama građani presuditi na izborima 2022. godine, što je sankcija koje se oni najviše plaše.

Naravno da same sankcije neće riješiti probleme koje imamo u Bosni i Hercegovini, ali su ne samo dobrodošle, nego i nužne.

Pozdravljam i u potpunosti podržavam konkretne aktivnosti koje su Sjedinjene Američke Države poduzele na sankcioniranju Milorada Dodika koji postaje sve veći problem, ne samo Bosne i Hercegovine već i cjelokupne regije.

Drago mi je što naši iskreni prijatelji iz SAD pokazuju spremnost da jasno imenuju one koji su uzrok rušenja države, pravnog sistema i promotori korupcije. Nažalost, mislim da ovaj obim sankcija neće biti dovoljan da zaustavi plimu rušenja države.

Jasno je da mračnjaci imaju alternativne, sive izvore finansiranja, bilo iz zemlje i javnih fondova koje zloupotrebljavaju, bilo izvana, od onih koji podržavaju i podstiču destabilizaciju naše države.

Zato se nadam da je ovo tek uvod u opsežnije pravosudne, ekonomske i političke aktivnosti i sankcije koje su neophodne u saradnji sa prijateljima iz Evropske unije i Velike Britanije. SAD su ovim činom još jednom potvrdili da su dokazani prijatelj našoj državi i svim njenim građanima“, naveo je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.