Sandić podnio krivičnu protiv Radojičića: SNSD besplatno testirao građane na COVID, otkud testovi?

Dario Sandić nosilac liste SDP BiH Banja Luka danas je podnio krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića, odlazećeg gradonačelnika Banja Luke i predsjednika gradske organizacije SNSD-a Banja Luka, rečeno je Patriji u banjalučkom SDP-u.

“SNSD je danas javno pozivao građane Banja Luke na besplatno testiranje na COVID 19 u svojim prostorijama u Boriku, čime su počinili niz krivičnih djela! Osim evidente krivične odgovornosti ovo predstavlja vrhunac bahatosti i nemorala vladajućeg SNSD-a i odlazećeg gradonačelnika Banja Luke”, dodaju iz SDP Banja Luka.

Krivičnu prijavu čitajte OVDJE

Podsjećamo, s obzirom na sve težu situaciju s koronavirusom, mnoge zdravstvene institucije širom BiH istakle su da im ponestaje testova.

Izgleda da ih u SNSD imaju i za izbornu kampanju.

Sandić se nakon prijave obratio građanima Banja Luke na Facebooku:

“Poštovani građani,

Danas sam vidio na netu da je SNSD Banja Luka  objavio poziv građanima da dođu u prostorije SNSD Borik i da se tamo prijave za serološko testiranje na koronu. Nije mi jasno koliko bahat i bezobrazan treba da budeš da u ovoj situaciji, kad se ne može doći ni do doktora, ti kao politička partija, u jeku kampanje, pozivaš građane da dođu i prijave se da se testiraju besplatno.

Da li će sutra da nam “zavrnu” vodu pa će nas pozivati da dođemo u SNSD i da se prijavimo i damo lične podatke, a oni će nas uputiti u Vodovod da nam oni poslije toga “odvrnu” vodu – a mi samo da glasamo za njih, ili će to oni uraditi umjesto nas?

Mislim da je mjera, etika i moral u potpunosti nestala. Ovo je sramota.

Mislim da bi se i Makijaveli na ovo zacrvenio, jer je i on imao određene kriterijume kod načela “cilj opravdava sredstvo”.

Međutim, da ne odugovlačim, u prilogu vam se nalazi krivična prijava protiv predsjednika Gradske organizacije SNSD Banja Luka Igora Radojičića jer je on odgovorno lice za SNSD Banjaluka.

Uglavnom, ako morate da odete tamo da se prijavite i testirate jer nemate drugih mogućnosti, nemojte davati vaše lične podatke ili ličnu kartu kako je ne bi zloupotrijebili.

Ako smijete i hoćete možete i vi podnijeti ovu krivičnu prijavu. Napišete vaše ime i prezme i adresu (a može i anonimno), potpišete (a i ne morate) i pošaljete na:

Okružno tužilaštvo Banjaluka

Vladike Platona 3 78000 Banjaluka”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu