„Od aktivizma do ljudskih prava“

Samostalni trening o socijaldemokratiji održan u Tešnju

Forum mladih SDP BiH znanjem unapređuje politički potencijal mladih ljudi.

SlikaNakon uspješno završenog Treninga trenera za Političku školu socijaldemokratije, koji je u oktobru 2013. godine organizovan od strane Foruma lijeve inicijative (FLI), uz podršku Olof Palme međunarodnog centra, učesnica treninga, Irnela Čolić, uz saradnju drugova iz OO FOM SDP BiH Tešanj, uspješno je organizovala edukaciju pod nazivom „Od aktivizma do ljudskih prava“, kojoj su prisustvovali zainteresovane članice i članovi OO SDP BiH Tešanj i OO SDP BiH Usora.

Edukacija je obuhvatila prezentacije na teme:

–       Socijaldemokratija (predavač: Irnela Čolić, predsjednica IOFOMSDP BiH Tešanj), gdje su se prisutni, kroz malu abecedu socijaldemokratije, upoznali s pojmovima koji su usko vezani za socijaldemokratiju. Također, predstavljen je razvoj, odnosno porijeklo socijaldemokratije u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini, te osnovne vrijednosti socijaldemokratije;

–       Aktivizam, politički aktivizam i volontiranje (predavač: Muhamed Hundur, potpredsjednik IOFOMSDP Tešanj), koji je pričao o oblicima aktivizma, posebno o političkom aktivizmu, te o volontiranju s posebnim akcentom na Zakon o volontoranju FBiH, i

–       Ljudska prava (predavač: Ernad Hrvić, sekretar IO FOM SDP Tešanj), na osnovu čijeg izlaganja su prisutni naučili šta su to ljudska prava i diskriminacija i koje konvencije  o ljudskim pravima se primjenjuju u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na činjenicu da je političko obrazovanje osnovni temelj demokratskog razvoja svakog društva Forum mladih SDP BiH Tešanj je uvijek spreman da kroz različite vidove obuka, diskusija i sticanja praktičnih znanja unaprijedi politički potencijal mladih ljudi.

Nakon Edukacije održana je i osma, redovna, sjednica Izvršnog odbora FOM SDP BiH Tešanj na kojoj su, između ostalog, usvojeni Izvještaj o radu za period 18.05. – 31.12.2013. godine, te Operativni plan aktivnosti do 30.06.2014. godine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.