Aner Žuljević

Samo u Mostaru jedan Bošnjak vatrogasac na konkursu vrijedi 2,5 Hrvata vatrogasca

Zastupnik SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Aner Žuljević dotakao se nedavnih konkursa za zapošljavanje u Gradu Mostaru.

„ Nakon 7:1 na konkursu JP parking Mostar, sad 9:4 u vatrogascima nacionalni debalans na štetu Bosnjaka. HDZ na samo dva konkursa u gradu Mostaru demolirao SDA sa 16 primljenih Hrvata, naspram pet primljenih Bošnjaka.

Nemojte nas vise braniti velike patriote!

Pitam javno patriotske kadrove SDA koji upravljaju gradom Mostarom da objasne po kojem zakonu i popisu stanovništva jedan Bosnjak vatrogasac na konkursu vrijedi 2,5 Hrvata vatrogasca.

SRAM VAS BILO!

Pozivam gradonačelnika da poništi rezultate kriminalnog diskriminirajućeg konkursa za prijem vatrogasaca u Gradu Mostaru!

PRVO, zašto se krije pravilnik o provođenju postupka i lista bodova uspješno ocjenjenih kandidata, ako ste sve uradili u skladu sa zakonom i procedurama.

DRUGO, nezakonito ste primili vatrogasce koje nemaju zadovoljavajuću stručnu spremu u skladu sa procedurom, što ćemo dokazati na sudu.

TREĆE, primjenjujete na konkursu potpuno pogrešnu zakonsku osnovu koju ste svjesno prilagodili za svoje stranačke kadrove, sto ćemo također dokazati na sudu.

ČETVRTO , provodili ste postupak ciste diskriminacije u normama da bi na fizičkom testiranju odabrali samo svoje.

PETO, nacionalna struktura u prijemu ne odgovara popisu.

Kadrovi SDA su u gradskom vijeću da bi zaposlili vlastitu familiju prihvatili da od 13 vatrogasaca budu primljena samo 4 familijarna Bosnjaka.

Srbi i Ostali su na oba konkursa dobili 0 i nemaju ni teoretske šanse da budu u konkurenciji.

To je taj poznati SDA “patriotizam” izgradnje multietničkog društva u gradu Mostaru.

Samo da znate, bez obzira sto ste obahatili i javno pričate kako je tužilaštvo u Vašim rukama, čerat cemo se do kraja svijeta, samo nećete vise uništavati mladost ovog grada i sve sto dotaknete”, naveo je Žuljević.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.