Pismo podrške OO SDP Tešanj Edinu Deliću

Samo se zajedničkim djelovanjem ljevice može prekinuti višedecenijska vlast nacionalnih stranaka

Članstvo Općinske organizacije SDP BiH Tešanj prati zbivanja u Općini Lukavac u vezi sa namjerama SDA Lukavac da provede postupak smjene aktuelnog Načelnika Općine Lukavac gosp. Edina Delića iz SDP BiH.

Odmah, po tom počela je medijska priprema i aktivnosti SDA Lukavac i SDA BiH za opoziv Općinskog načelnika Delića.
Uvidjevši kvalitete i rezultate rada Općinskog načelnika, SDA je postala svjesna da će izgubiti kontrolu na općini Lukavac, a onda i drugim općinama, a najnovija zbivanja u SDA govore tome u prilog.

Politika SDP BiH Lukavac je pokazala da se dobrim i poštenim radom i djelovanjem može zaslužiti povjerenje građana, što je pokazao i skup podrške Općinskom načelniku, organizovan od strane građana Lukavca, 2. februara.

Ovaj čin zaslužuje pažnju, ne samo zbog Lukavca, nego u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj dao je nadu bh građanima, da svojim angažovanjem mogu uticati na političke tokove u zemlji, mijenjati stanje nabolje. Ali ovo je i jasana poruka ujedinjene ljevice iz Lukavca, okupljene oko SDP BiH, DF i SDU, političkom vrhu stranaka lijeve orjentacije, da se samo zajedničkim djelovanjem ljevice može prekinuti višedecenijska vlast nacionalnih stranaka.

Pokazali ste da nismo svi isti, Edin Delić je pokazao da postoje ljudi koji ne ulaze u politiku da bi dobili neko zvanje, poziciju, rejting ili zbog nekog ličnog profita.
Građani prepoznaju ljude sa iskrenim namjerama, namjerama da grade uređenije, pravednije, humanije društvo i spremni su se žrvovati na tom putu.

Zato, ovim putem, u ime OO SDP BiH Tešanj, i svoje lično ime, izražavamo poštovanje za sve što činite na promovisanju politike SDP BiH, čestitke na radnom angažmanu, te dajemo punu i bezrezervnu podršku Općinskom načelniku Edinu Deliću i želimo dalju borbu za bolji Lukavac, za bolju BiH.

Željeli bi da se započeta borba za socijaldemokratiju u Lukavcu proširi na cijelu BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.