Lana Prlić

Samo ponovno prebrojavanje svih kutija može sačuvati demokratsku volju građana Mostara

Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, navela je kako je ispred BH BLOK-a, zajedno sa Prvom mostarskom partijom, Platformom za progres, Našom strankom, i HDZ1990 uputila otvoreno pismo prema OHRu, Delegaciji Europske unije u BiH, OSCEu, CIKu i ambasadama sa zahtjevom za ponovnom brojanje svih biračkih mjesta u Mostaru.

„Od zatvaranja biračkih mjesta pa do danas svakodnevno svjedočimo informacijama o brojnim neregularnostima. Gotovo na svakom biračkom mjestu na kojem se vrši ponovno prebrojavanje glasova u Centru za brojanje Centralne izborne komisije BiH primjećena su ogromna odstupanja u odnosu na neslužbeno utvrđene rezultate.

Alarmantna je činjenica da se na svakom biračkom mjestu, po izvještajima naših posmatrača pronalaze glasački listići koji su pripisani jednom političkom subjektu, a u stvari pripadaju našim kandidatima, strankama, koalicijama i političkim subjektima.

Više je nego očigledno da se u određenim slučajevima radi o svjesnoj zloupotrebi izbornog procesa i svjesnom pokušaju izborne krađe kako bi se prekrojila stvarna izborna volja građana Mostara.

Samo ponovnim brojanjem svih biračkih mjesta moći ćemo svi zajedno zaključiti da je izborni proces u Mostaru završio na način da je ispoštovana volja građana Mostara i da ćemo u Gradskom vijeću nakon 8 godina imati predstavnike koji su stvarna volja birača, a ne članova biračkih odbora“, navela je Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu