SDP BiH u Bihaću i Cazinu

Samo jaka bosanska Krajina je garant jake BiH

Na području ovog kantona građani su svoje povjerenje prije četiri godine dali SDP BiH, što je jasno vidljivo u svakom dijelu USK. Nažalost, u nekim dijelovima ovog kantona, zbog opstrukcija ostalih političkih stranaka na lokalnim nivoima, nije bilo moguće sprovoditi procese oporavka.

Slika

Skupovima u Bihaću i Cazinu Socijaldemokratska partija je nastavila svoje predizborne aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona. Pred više hiljada građana i simpatizera predstavljeni su kandidati za skorašnje Opšte izbore za sve nivoe vlasti u našoj zemlji.

Na području ovog kantona građani su svoje povjerenje prije četiri godine dali SDP BiH, što je jasno vidljivo u svakom dijelu USK. Nažalost, u nekim dijelovima ovog kantona, zbog opstrukcija ostalih političkih stranaka na lokalnim nivoima, nije bilo moguće sprovoditi procese oporavka.

Nosilac liste za Federalni parlament Mahmut Alagić je istaknuo kako se Bosanska krajina mora što više otvoriti i uključiti u političke tokove čitave FBiH.

„Ne smijemo dozvoliti da se odluke o nama donose bez nas. Krajina ne smije biti samo lokalna sredina, nego se mora direktno uključiti u sve procese odlučivanja u ovom entitetu. SDP je jedini garant da će tako zaista i biti, a ovim se garantuje i opstojnost naše države“, rekao je Alagić.

Hamdija Lipovača, aktuelni premijer USK i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, naglasio je kako SDP ne boji nikoga, jer u ove izbore kreće čistog obraza.

„Ljudima smo obećali i dali ono što prije četiri godine nisu imali. Pokušali smo većinu stvari u ovom kantonu riješiti, za dobrobit svih, zajedno sa svojim partnerima. Međutim, mnogi od njih su nam zabili nož u leđa, pa su svojim opstrukcijama usporavali sve dobre stvari. Naprimjer, da nije bilo opstrukcija sigurno je da bi firme Sanica i Sanitex ranije oporavile svoje poslovanje. Zapamtite, samo je SDP-u u interesu da jaka Bosanska krajina bude u jakoj BiH“, naglasio je Lipovača.

Generalni sekretar SDP BiH i aktuelni premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić rekao je kako samo treba gledati djela koja je SDP ostavio iza svog mandata i da samo djelima treba vjerovati.

„Ne vjerujte lažima onih koji nas prozivaju da smo najgora Vlada do sada. Njima je u interesu da lažu, kako bi doveli na vlast pijune koji će, pošto-poto, rasprodati sve ono što je u vlasništvu građana ove zemlje. Vidljivo je da smo većinu stvari, obećanih prije četiri godine, do danas ispunili i to nam niko ne može osporiti. Zato sada obećavam da ćemo raditi na tome da Krajina bude u potpunosti integrisana u strukture FBiH, što će nam svima donijeti mnogo dobrih stvari“, dodao je Nikšić.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, rekao je kako je u ovom dijelu BiH u posljednja dva mjeseca boravio nekoliko puta i da su te posjete potvrdile ono što je već odavno poznato, a to je da su Krajišnici ponosan i vrijedan narod.

„Uvijek se u ovim krajevima govorilo i radilo i ono što drugi nisu smjeli reći. Zbog toga ste često i bili ugnjetavani, ali vam nikada nisu mogli ubiti ponos. Zato mi je želja da čitava BiH izgleda kao Krajina, da svi budemo ponosni kao Krajišnici“, rekao je Hadžiomerović.

Dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, istaknuo je da nekoliko dana do izbora ponovo postaju glasnije priče o novim podjelama BiH, što je bilo i očekivano, jer se ovim pričama opet žele ušićariti glasovi, ali i najaviti novi politički savezi.

„Zašto napokon Fahrudin Radončić i Željko Komšić javnosti ne obznane kakav su dogovor napravili sa Draganom Čovićem i kako to oni misle relaksirati hrvatsko-bošnjačke odnose? Naravno da to neće uraditi prije izbora, jer bi izgubili glasove, upravo zato što se radi o dogovoru kojim će se olakšati nova podjela BiH. Zato je, u ovih sedam dana, na vama da odlučite da li ćete glasati za nove podjele ili ćete glasati za to da BiH bude još bolja i jača“, zaključio je dr. Lagumdžija.  

Centar za informisanje SDP BiH

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.