Mostar

Samo crvena boja SDP-a garantira ujedinjenju BiH

Govoreći o svojoj kandidaturi Bakir Hadžiomerović je istaknuo da se on kandidirao da pobijedi i da će to i učiniti i postati član Predsjednišva BiH.

Slika

U četvrtak je u Mostaru održano predstavljanje kandidatskih lista SDP-a za izborne jedinice Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i kandidata SDP-a za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića.

Govoreći o svojoj kandidaturi Bakir Hadžiomerović je istaknuo da se on kandidirao da pobijedi i da će to i učiniti i postati član Predsjednišva BiH.

 

"Bosna i Hercegovina više nikada ne smije biti bez člana Predsjedništa iz Socijaldemokratske partije. Samo crvena boja SDP-a garantira ujedinjenju BiH, a ja kao kandidat pod zastavom SDP-a objedinjujem čitavu bosanskohercegovačku ljevicu i sve ljude kojima je dosta podjela i koji žele normalan zajednički život svih građana ove zemlje", rekao je, između ostalog, Hadžiomerović.

Prisutnima na skupu su se još obratili i nositelji lista za  Skupštinu HNK-a i Skupštinu ZHK Aner Žuljević i Ivan Boban, Nermin Nikšić kao nositelj liste SDP-a za Parlament FBiH iz HNK te Zoran Mikulić koji je nositelj liste SDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice koju čine HNK i ZHK.

Svi govornici su istaknuli snagu SDP-a u Hercegovini, koji u ovom dijelu zemlje nikada nije bio jači, jer danas ne postoji više ni jedna općina u Hercegovini u kojoj ne postoji neki vid organizacije SDP-a, što se vidi i kroz kandidatske multietničke liste za oktobarske izbore.

Na skupu je ministar pravde FBiH Zoran Mikulić još jednom predstavio  usvojeni antikorupcijski set zakona i Zakon o oduzimanju  nelegalno stečene imovine, što je bilo jedno od ključnih obećanja SDP-a iz njegovog resora.

Nermin Nikšić je u svom obraćanju predstavio rezultate rada Vlade FBiH koji su ipak vidljivi, unatoč svim problemima i opstrukcijama, koji su cijelo vrijeme pratili Vladu FBiH u posljednje tri godine.

Na kraju skupa prisutnim se obratio predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, koji je naglasio da je, pogotovo, za Mostar važno da SDP napravi najbolji mogući rezultat, kako se ne bi moglo desiti da o Mostaru odlučuju samostalno oni koji imaju tajne planove i dogovore, oni koji javno priznaju da su postigli tajni dogovor za Mostar, a ne smiju reći šta su to dogovorili i kakvu sudbinu su namijenili građanima Mostara nakon izbora.

Cilj SDP-a je na ovim izborima u Hercegovini postići takav rezultat koji će garantirati zastupljenost SDP-a u svim Parlamentima i na taj način nastaviti započete suštinske promjene.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.