Dževad Hadžić

Sadašnja Vlada Tuzlanskog kantona je populistička i neodgovorna prema građanima

Burno je ovih dana na političkoj sceni u Tuzlanskom kantonu. Iako informacije iz SDA, kao vladajuće stranke na ovom području, govore da je skupštinska većina stabilna, čini se da baš i nije tako. Pada li Vlada Tuzlanskog kantona – zasad se pouzdano ne može reći, ali ono što može je da se intenzivno vode pregovori o formiranju nove vlasti koju bi trebao predvoditi SDP, javlja FTV.

Osim onih zvaničnih pregovora u stranačkim centralama, pregovori su se preselili i mimo njih. A kako Federalna televizija saznaje, trenutnu opoziciju od formiranja vlasti dijele nesuglasice oko raspodjele najvažnijih funkcija – premijera i predsjednika Skupštine.

Je li većina stabilna?

Uz vladajuću SDA sa 13, skupštinsku većinu u Tuzlanskom kantonu čine DF s četiri zastupnika, ojačani Senadom Alićem, nekadašnjim članom PDA, koji sada djeluje kao nezavisni zastupnik, i Asmirom Hasićem i Emirom Salihovićem, koji su nakon napuštanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu također nezavisni.

Trenutna većina je stabilna, kažu u SDA i dodaju da je priča o formiranju nove većine nametnuta kako bi se skrenula pažnja s određenih problema na federalnom nivou na Tuzlanski kanton.

Neki od postupaka skupštinske većine vode građane Tuzlanskog kantona u propast, smatraju u SDP-u, konkretno oni u vezi s dešavanjima oko UKC-a Tuzla, ali i oni vezani za presude Ustavnog suda u oblasti obrazovanja. To su samo neki od razloga za formiranje nove većine koja će, po svemu sudeći, biti predvođena SDP-om, iz kojeg kažu da je sadašnja Vlada populistička i neodgovorna prema građanima.

Tvrdnje iz SDP-a

“Raduje me da se unutar jedne takve većine pojavljuje sve više ljudi koji žele da promijene takvo stanje i razgovaramo s tim ljudima kako da prevaziđemo jednu takvu situaciju. U ovom trenutku imamo vrlo jasnu sliku o Skupštini Tuzlanskog kantona – da postoji opozicija od 15 ruku u Skupštini Tuzlanskog kantona i to je osnov za pravljenje neke buduće Vlade”, kaže Dževad Hadžić, predsjednik KO SDP-a TK-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.