Jasmin Imamović za Face TV

Sada je najvažnije formirati vlast i podržati Nermina Nikšića u vođenju pregovora

Za 22 godine sam puno uradio u Tuzli! Mnogo je ljepša i život je neuporedivo bolji! Za sva vremena su ukinute redukcije vode! Rezultati su fenomenalni – ističe Jasmin Imamović

– Morao sam, nakon 22 godine, napustiti poziciju gradonačelnika Tuzle. Zijad Lugavić bi bio dobar za poziciju novog gradonačelnika Tuzle! – kaže Jasmin Imamović u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika, pa dodaje:

– U Parlamentu ću predlagati stvari koje se čine nevjerovatnim! Neću odustati! Želim ostaviti trag, a ne prošetati se kroz Parlament BiH! Jedan od osnovnih ciljeva mi je zalaganje da se napravi autoput! Važna je i pruga Sarajevo – Vareš – Banovići – Tuzla – Brčko! Kada bude trebalo manje od pola sata od Tuzle do Žepča, onda je to i do Sarajeva sat vremena! Želim biti u Parlamentarnoj komisiji za saobraćaj i komunikacije zbog ovih stvari!

Kada je u pita nju formiranje vlasti nakon izbora, Imamović smatra:

– Sada je najvažnije formirati vlast i podržati Nikšića u vođenju pregovora! Moguće je formirati vlast s HDZ-om! SDA je pokazala dokle može dobaciti; sada nova energija treba dobiti priliku. Nikšić da bude premijer Federacije! Nismo pretpostavljali da će dva zastupnika PDA preletjeti. To je ono čega se najviše bojimo.

Za Denisa Bećirovića kaže da je “jako pragmatičan”…

– On ima gotovo pripremljen program. Ambasadori će doći na red tek onda kada se oformi kabinet. Broj protivnika u politici treba smanjiti na minimum. Treba biti pažljiv prema odnosima sa Amerikom, Britanijom, Njemačkom… Oni su potrebni BiH, jer su pokazali prijateljstvo prema nama! Amerika i Njemačka su nas jako zadužile! Ako se Putin i Dodik raduju Alkalajevom govoru u UN-u, onda se moramo zamisliti!

Imamović ističe da će “raditi na racionalizaciji Federacije BiH” te dodaje:

– U srednjem vijeku smo imali svoj jezik! Imali smo ga i u osmanlijskom i u austrougarskom dobu! Bosanski jezik nije ni srpski ni hrvatski ni bošnjački, nego bosanskohercegovački! Za 22 godine sam puno uradio u Tuzli! Mnogo je ljepša i život je neuporedivo bolji! Za sva vremena su ukinute redukcije vode! Rezultati su fenomenalni; imamo mnogo trgova i parkova i stalno se gradi! Poništili smo privatizaciju javnog preduzeća, za šta su mi trebala tri mandata!

Kompletan razgovor gledajte u priloženom videu…

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.