Zukan Helez za Hayat

Sad i Hrvati, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, znaju da je Čović sramota hrvatskog naroda

Potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez gostovao je u programu televizije Hayat. Na pitanje voditeljice o izjavama Dragana Čovića, Helez je rekao kako čovjeka ništa ne može ubiti kao njegov jezik

O sjednici entitetske skupštine, Čovićevom obraćanju, izmjenama izbornog zakona razgovarali su sa Zukanom Helezom, potpredsjednikom SDP-a i zastupnikom .

Kada je u pitanju Dragan Čović, Helez je rekao kako čovjeka ništa ne može ubiti kao njegov jezik.

– Mislim da su svi Hrvati, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj vidjeli da je Čović sramota hrvatskog naroda. Ja sam išao par puta u Vukovar pokloniti se žrtvama. Govor u NSRS-u mu nije trebao ni zbog Prijedora, a ni zbog Srebrenice. Ono je sramotno ponašanje – kazao je Helez.

Osvrnuo se i na prozivke Dragana Čovića, koji mu je zamjerio to što je kazao kako Bosna i Hercegovina treba nabaviti krstareće rakete.

– Ne stidim se izjave o nabavci krstarećih raketa. Mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu ne možemo vječno kukati i tražiti pomoć od stranaca. Kad god dođe neka budala na čelo susjedne države, mi strepimo kao ovca od noža. Da se to ne bi desilo, mi se moramo naoružati.

Potpisali smo ugovor o balansu naoružavanja sa susjednim zemljama. Srbija se naoružala do zuba, a ovdje se zagovara demilitarizacija. Nabavit ćemo i krstareće rakete i dronove ako treba. Mi nikad nismo nikog napali. Nisam militarista, imam više priajtelja Hrvata, nego Čović – zaključio je Helez za ‘Dobar dan BiH’, piše Hayat.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.