Washington

SAD će nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu na putu ka NATO

Ministar Osmić je informirao kongresmena Turnera o trenutnim aktivnostima i stanju vezano za put BiH ka evroatlantskim integracijama

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić sastao se jučer u zgradi Kongresa SAD na Capitol Hillu u Washingtonu sa kongresmenom Mike Turnerom, šefom američke parlamentarne delegacije SAD pri Generalnoj skupštini NATO, sa koji je razgovaro o aktivnostima BiH na putu ka NATO. 

Ministar Osmić je informirao kongresmena Turnera o trenutnim aktivnostima i stanju vezano za put BiH ka evroatlantskim integracijama, gdin Mike Turner je podržao sva nastojanja MO i OS BiH ka ispunjenju tog cilja i obećao daljnju podršku.

Također, ministar odbrane se zahvalio gosp. Turneru na njegovom ličnom zalaganju za pomoć našoj zemlji, kako bi se što prije ispunili preostali uslovi za što brže priključenje NATO integracijama. Ovim razgovorima prisustvovali su gosp. Adnan Hadrović- otpravnik poslova a.i. Ambasade u Washingtonu, gosp. Mustafa Sinanović – šef kabineta ministra odbrane, gosp. Aleksandar Damjanac – savjetnik u Ambasadi BiH u Washingtonu i pukovnik Dževad  Burić oficir za vezu sa Marylandom ujedno pomoćnik v/a BiH

Istog dana ministar odbrane Zekerijah Osmić je imao veoma zapaženo izlaganje na okruglom stolu u Atlanskom vijeću SAD u Washingtonu na temu: “Reforma odbrane u BiH, uspjesi MO i OS BiH, put ka članstvu u NATO.” Ovom okruglom stolu prisustvovala je buduća ambasadorica SAD u BiH gđa Maureen Cormack, kao i ambasador Robert Beecroft iz US Department of State, MG John Sewall i drugi, koji su učestvovali u diskusiji koja je uslijedila nakon ministrovog obraćanja.

Za četvrtak 03. 04. 2014. godine predviđen je susret delegacije MO i OS BiH sa gđom Elisa Slotkin – zamjenicom pomoćnika ministra USA za planove, nakon čega će posjetiti Pentagon.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.