Premijer FBiH Nermin Nikšić

Sačuvati i omogućiti normalno funkcioniranje i finansiranje Javnog radiotelevizijskog servisa BiH apsolutni je prioritet

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić održao je sastanak sa Sindikatom uposlenika BHRT-a, povodom aktuelne situacije u ovom javnom servisu.

„Sačuvati i omogućiti normalno funkcioniranje i finansiranje Javnog radiotelevizijskog servisa BiH apsolutni je prioritet i na tome uveliko radimo.

Iako u teškoj situaciji u Sindikatu uposlenika BHRT-a su izuzetno strpljivi i konstruktivni u prijedlozima da se nađe trajno rješenje naplate RTV takse. Naravno, da je stav nepromijenjen i da je u tom smislu najkonstruktivnije da se menadžmenti RTVFBiH i BHRT-a usaglase kako bi ugovor sa EPBiH mogao biti potpisan, a uposlenici konačno dobili plate.

Naš stav je da su nam potrebni jaki, stabilni i nezavisni javni servisi u zakonskim okvirima i u službi građana, a ne politika. Svi procesi koje budemo vodili, a vezani su za javne servise ići će u tom smjeru“, naveo je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.