Denis Bećirović

Sačekati sa potpisivanjem Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara i Vlade Srbije

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Denis Bećirović, tokom rasprave o dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), zatražio je da se ne razmatra davanje saglasnosti za potpisivanje Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije.

Smatra da s ovim protokolom ne treba žuriti nego je potrebno sačekati izricanje presuda bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću 24. marta, predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju 31. marta, a uskoro se očekuje i izricanje presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, a svi oni terete se za počinjene ratne zločine.

Kazao je da se u deset članova ovog protokola govori o osjetljivim stvarima poput ekshumacija i identifikacija nestalih osoba, dodajući da prava i obaveze dviju zemalja ne mogu biti izjednačeni kako ovaj protokol nalaže posebno zbog, presude u Haagu koji je utvrdio da je BiH bila žrtva u zadnjem ratu i da je Srbija jedina država u Evropi koja je prekršila Konvenciju o genocidu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.