SABNOR u BiH dao podršku kandidaturi Benjamine Karić za gradonačelnicu Sarajeva

Savez antifašista i boraca NOR-a u BiH daje punu podršku kandidaturi Benjamine Karić za gradonačelnicu Sarajeva.

SABNOR-a u saopćenju za javnost navodi da ih je obradovala vijest da je nova kandidatkinja za gradonačelnicu Sarajeva Benjamina Karić, mlada aktivistkinja Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH.

– O njenoj stručnosti, profesionalnom radu i rezultatima najbolje govori njena biografija. Mi antifašisti Bosne i Hercegovine, dajući punu podršku ovoj kandidaturi, želimo istaći da je ovakvo kadrovsko rješenje nada za sve mlade ljude ove zemlje, nada za sve njene građane, jer ono svjedoči da se rad, znanje, sposobnost i kompetentnost počinju cijeniti – ističu iz SABNOR-a.

Vjerujući u znanje, sposobnost i odlučnost, te moralne vrijednosti Benjamine Karić, u SABNOR-u smatraju da ovaj izbor može biti zamajac nove energije Sarajeva, energije mladosti zagledane u budućnost, a “nadahnute najpozitivnijim događajima i ličnostima iz prošlosti, gdje svakako jeste i njegovo bogato antifašističko naslijeđe”.