Dugogodišnji problem

Šabanović: Bit će obezbijeđen prijevoz jednog dijela učenika u Jablanici

Napravljeni su pomaci u rješavanju dugogodišnjeg problema koji imaju roditelji učenika sa područja općine Jablanica. Konkursnom procedurom je izabran prijevoznik koji će prevoziti dio učenika na određenim relacijama, dok će za ostale biti isplaćivane nakade za prijevoz.

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović obavijestio je javnost da je ugovoren prijevoz za jedan dio učenika.

“Želim vas obavijestiti da smo ugovorili prijevoz za dio učenika osnovne škole i riješili dio problema na način da je do kraja školske godine ugovoren prijevoz na relacijama: Dragan selo – Ravna – Glogošnica -Djevor – Donja Jablanica – Jablanica; Zlate – Jablanica i Lug – Jablanica”, naveo je Šabanović.

Dodao je da je javnim oglasom odabran licencirani prijevoznik pa će djeca imati siguran prijevoz, a roditelji konačno riješeno jedno elementarno pitanje.

Nastavljamo raditi na rješavanju pitanja prijevoza i iz preostalih dijelova Općine. Do tada će se roditeljima i dalje isplaćivati naknada za prijevoz”, naveo je.

Podsjetimo, početkom ove godine prijevoznik koji je ranije prevozio učenike u dogovoru s roditeljima odbio je tu obavezu nakon čega su roditelji stavljeni na teške muke i morali su pronalaziti rješenja za prijevoz djece do škole i nazad do kuće.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.