Nermin Nikšić

Sa SDA možete kao pojedinci, ali ne u ime SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić osvrnuo se na samovoljnu odluku Kantonalne organizacije SDP BiH TK, koja je na svom odboru donijela odluku da krenu u formiranje vlasti sa SDA u tom kantonu.

„Nažalost pokazalo se kako je dio Kantonalnog odbora SDP TK i mali dio Kluba zastupnika iz ovog kantona odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa.

Zatražit ću izvještaj sa sjednice Kantonalnog odbora, jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje.
To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku.

Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku.
Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a.

Nadam se da su oni koji su isforsirali pokušaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti.

Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD.

Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine“, navodi Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.