Saša Magazinović

S Vučićem, Milanovićem i Erdoanom se trebaju sastajati članovi Predsjedništva BiH

Saša Magazinović, šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH, komentirao je izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u kojoj kaže da bi se “predstavnici konstitutivnih naroda” u Bosni i Hercegovini trebali sastati s njim, srbijanskim i turskim predsjednicima, Aleksandrom Vučićem i Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan), ali da je prema toj ideji suzdržan Bakir Izetbegović.

Milanović se u srijedu sastao sa članom predsjedništva Miloradom Dodikom, u jeku političke krize u Bosni i Hercegovini i napora američke administracije da utječe na promjenu izbornog zakona.

– Sa Milanovićem, Vučićem i Erdoganom se trebaju sastati članovi Predsjedništva BiH, a Izetbegović i Čović, ako ima potrebe, sa predsjednicima Parlamenata ovih država. Ne možemo tvrditi da poštujemo državu ako ne poštujemo njene institucije. Naravno, neformalni susreti su svima dozvoljeni, ali bojim se da se prijedlog ne odnosi na neformalno druženje – kazao je Magazinović u izjavi za “Avaz”.