S najviše evropske pozicije rečeno da smo u godinu dana nove vlasti uradili više nego prethodnici za deset godina

Ursula von der Leyen, predsjednica Evropske komisije, je na sjednici Evropskog parlamenta izjavila da će Komisija preporučiti Evropskom vijeću da otvori pregovore sa Bosnom i Hercegovinom.

“Otkako smo odobrili kandidatski status BiH je napravila impresivne korake. Više je napravljeno u jednoj godini nego u čitavoj deceniji”, kazala je von der Layen.

“Za mene, kao jednog od lidera Trojke i premijera Federacije BiH, nema veće satisfakcije od ovih riječi predsjednice Evropske komisije. Dakle, ne govorimo mi o sebi, ne hvalimo se, nego je s najviše evropske pozicije rečeno da smo u godinu dana nove vlasti na državnom nivou uradili više nego naši prethodnici za deset godina.” izjavio je premijer FBiH i lider SDP-a BiH Nermin Nikšić nakon današnjih pozitivnih vijesti sa sjednice EP.

“Toliko o „izdajama“ i „prodajama“.

Politika razgovora, kompromisa i izbjegavanja populističkih prenemaganja i svakodnevnih demonstriranja lažnog patriotizma, očito je dala ogroman rezultat. Na pragu smo, sada već izglednog, otvaranja pregovora sa EU, što je naš višedecenijski cilj.

Posebno mi je drago što će to otvaranje donijeti korist svim građanima BiH, što će to značiti lakši i brži pristup evropskim fondovima, što ćemo stvaranjem evropske političke klime u BiH i evropskog poslovnog okruženja otvoriti prostor za velike strane i domaće investicije, nova radna mjesta i ostanak mladih ljudi u ovoj zemlji.

Naravno, još je puno posla pred nama, daleko smo od toga da možemo reći kako je sve gotovo. Zato ćemo, kao do sada, i dalje čvrsto braniti interese države BiH, u skladu sa Ustavom, predano ćemo raditi na njenom evropskom putu i konačnom uključenju u Evropsku uniju, jer naš je cilj da se u ovoj zemlji živi bolje, da građani imaju veće plate, da mladi vide perspektivu i ostanu u BiH, da penzioneri mogu da žive od svoje penzije.

Glavna vrata EU smo otvorili. I nema povratka nazad.”, kazao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.