Izjava predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića

Ruska zastava na Dodikovom reveru nije ništa drugo nego najava ukrajinskog scenarija

Sankcije koje je Velika Britanija izrekla Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović bitan su korak ka zaštiti stabilnosti Bosne i Hercegovine, ali i cijelog Zapadnog Balkana. Zahvalan sam prijateljima u Velikoj Britaniji na jasnom, odlučnom potezu koji su povukli.

Krajnje je vrijeme da se za primjerom Velike Britanije povede Evropska unija, ali i da Visoki predstavnik ispuni svoju obavezu preuzetu Dejtonskim sporazumom. Svakim danom kojim izostaju konkretne sankcije i suspenzija neustavnih postupaka iz RS-a, podržava se pozicija separatista.

Izostanak sankcija znači da Dodik i ostali putinovski kadrovi svakim danom postaju sve hrabriji, bezobrazniji i oholiji u rušenju države.

Sad već imamo i glasne najave Dodikovih bek-vokala okupljenih oko nevladinog udruženja HNS o pravljenju novih Donjecka i Luganska na jugu Bosne i Hercegovine. Ruska zastava na Dodikovom reveru nije ništa drugo nego najava ukrajinskog scenarija.

Reakcija na sinhronizovano rušenje države mora biti brza, odlučna i opsežna. Reakcija mora doći odmah. Evropa mora shvatiti da imamo posla s ljudima koji su zarad zaštite svojih privilegija spremni i da ugroze mir u Bosni i Hercegovini.

Rješenje je jasno: sankcije i razvlašćivanje rušitelja pravnog poretka i ubrzan pristup EU. SAD i Velika Britanija su primjer koji treba slijediti. Na potezu je već odavno EU i Visoki predstavnik. Nadam se da će potez povući prije nego što bude kasno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.