Sarajevo

Rudari dali podršku premijeru Nikšiću

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH je u toku 2013. godine konstanto pregovorao sa Vladom Federacije BiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem i problematika u rudnicima se počela rješavati

Slika

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine saopćio je da pruža apsolutnu podršku svim opravdanim zahtjevima obespravljenih radnika u FBiH. Iz ovog sindikata napominju da su uvijek bili spremni podržati druge, a isto tako i sami se boriti za bolje usIove rada i život dostojan čovjeku.

– Nikada nećemo podržati ugrožavanje života pripadnika MUP-a Federacije BiH te paljenje i rušenje državne imovine. Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije BiH do sada nijedan granski sindikat nije predstavio zantjev za smjenu Vlade Federacije BiH. Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH je u toku 2013. godine konstanto pregovorao sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem i problematika u rudnicima se počela rješavati, na što smo čekali dugi niz godina. Svim pojedincima i grupama koji misle da mogu manipulisati rudarima želimo poslati jasnu poruku: "Nas se klonite" – saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.