Vojin Mijatović

RS se zadužuje 700 miliona KM i niko ne reagira?

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a pisao je o tome kako se Vlada RS zadužuje za 700 miliona KM na Londonskoj berzi.

“Jasno je da je budžet Republike Srpske u katastrofi i da je deficit u istom u galopu, te da je vlast primorana na ovaj potez. Miloradu Dodiku je jasno da će zbog pokitičkih stavova biti vrlo upitan novi aranžman sa MMF-om i ne želi da rizikuje da ostane bez para za finansiranje svoje glasačke mašinerije, budžetakih korisnika i penzionera”, kaže Mijatović.
On dodaje kako ova informacija nikog u Sarajevu ne zanima i da se političari ponašaju kao da se radi o zaduženju druge države.

“Međutim šta ako se desi da Republika Srpska proda ove obveznice na Londonskoj berzi i kada dođu na dospijeće ne izvrši uplatu, ko će to platiti? E pa veliki Bosanci koji ne reagujete na ovakve stvari jer se to događa tamo negdje u nekoj Republici Srpskoj, postaćete svjesni svega kad se jedno jutro probudite sa blokiranim državnim računima zbog neplaćene rate Milorada Dodika”, istakao je Mijatović te dodao:

“Možda tada shvatite da je i ovo Bosna i Hercegovina, možda vam upravo Dodik sa ostavljenim dugovima to dokaže, jer jedini pravni subjekat u međunarodnom pravnom prometu je država Bosna i Hercegovina. Imamo li mi u ovoj zemlji državno Ministarstvo finansija, Fiskalni Savet, Centralnu banku, pitam samo da znam?”, pita se Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu