Bihać

Rojas i McCord posjetili Lipovaču

Kako ističe dr. Hamdija Lipovača nakon mnogo napora napokon će biti potpisan Zajednički projekt Američke agencije za međunarodni razvoj

Slika

Thomas Rojas, direktor ekonomskog odjela USAID-a i Mark T. McCord, direktor USAID – Sida GOLD projekat Bosna i Hercegovina danas su posjetili premijera Unsko – sanskog kantona dr. Hamdiju Lipovaču.

Sastanku je prisustvovao i direktor Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona Haris Komić.

Kako ističe dr. Hamdija Lipovača nakon mnogo napora napokon će biti potpisan Zajednički projekt Američke agencije za međunarodni razvoj.

(USAID) i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida) – Projekt unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) potpisat će sa Općinom Bužim, Zavodom za zapošljavanje FBiH, Razvojnom agencijom Unsko-sanskog kantona, te Vladom Unsko-sanskog kantona koja stoji na čelu projekta.

Svi učesnici sastanka su izrazili veliko zadovoljstvo, a posebno Premijer Vlade Unsko-sanskog kantona dr. Hamdija Lipovača koji ističe da je potpisivanje ovoga projekta osigurati novih 120 radnih mjesta u Saniteksu Bužim.

"Ovim projektom ćemo povećati zaposlenost u općini Bužim za deset posto, a samu stopu zaposlenosti u općini Bužim za 2,4 posto", naglašava dr.

Hamdija Lipovača, premijer Vlade Unsko-sanskog kantona.

"Stotinu i dvadeset radnih mjesta mnogo je i za veće sredine. U Unsko-sanskom kantonu to je značajan broj novozaposlenih ljudi. A najvažnije je da je oko projekta postojao koncenzus, da smo svi bili jedinstveni u stavu da ga realiziramo i nije bilo ni trenutka da se politički interes nečiji ili sukob ispriječio na tom putu. Ovo je model kako treba da se radi. Nadam se da će neka nova Vlada Kantona raditi tako i da ćemo vidjeti rezultate u broju ljudi koji kreću na radna mjesta", kazao je Hamdija Lipovača, premijer USK-a, saopćeno je iz Pressa Vlade USK-a.

Ovo je nastavak provedbe projekta koji je započet ili bolje rečeno najbolji način saradnje Vlade Unsko-sanskog kantona i Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona u cilju otvaranja novih radnih mjesta.

Cilj USAID Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama u ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

U ostvarenju tih ciljeva Projekt će angažirati građane, javni i privatni sektor, akademsku zajednicu, nevladine organizacije, kao i donatore.

GOLD projekt će razvijati model održivog lokalnog ekonomskog razvoja pri čemu će partnerske općine kreirati model ekonomskog razvoja koji će biti primjenjiv u cijeloj zemlji, kao temelj za održiv ekonomski rast.

Na kraju današnje posjete Bihaću i Vladi Unsko-sanskog kantona predstavnici USAID – Sida GOLD projekat Bosna i Hercegovina su iskoristili priliku da se zahvale premijeru Lipovači na podršci, jer bez toga ovaj projekat se ne bi sproveo u djelo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.