Lana Prlić

Rješenje za Mostar tražiti u institucijama

Jučer je zastupnica u Parlamentu FBiH i potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić reagovala na pregovore međunarodne zajednice i predsjednika SDA i HDZ-a oko rješenja za Mostar.

“Nedopustivo je da se o sudbini Mostara ponovno odlučuje vaninstitucionalno, na tajnim sastancima, ignorirajući institucije u BiH”, navodi Lana Prlić.

Zastupnica Prlić smatra da građani Mostara moraju znati sve detalje pregovora, u koje moraju biti uključene sve parlamentarne stranke koje djeluju u Mostaru, kako bi se pronašlo najbolje rješenje u interesu svih građana.

U svojoj reakciji ona napominje da međunarodna zajednica uporno pokušava sudbinu BiH i Mostara prepustiti u ruke dva delegata u Domu naroda, a ranije je to bilo u slučaju kredita MMF-a.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu