VI sjednica Predsjedništva Foruma mladih SDP-a BiH

Rješavanje problema i povećanje efikasnosti rada Foruma mladih SDP BiH u ostalim kantonima

U subotu je u Sarajevu održana VI sjednica Predsjedništva Foruma mladih SDP-a BiH na kojem se analiziralo stanje u samom Forumu. Izraženo je zadovoljstvo činjenicom da se na listama SDP BiH za lokalne izbore nalazi 809 kandidata od čega je 36 nositelja listi.

Izneseni su i prijedlozi Koordinacijske politike FOM SDP BiH, Politike transparentnosti FOM SDP BiH i Sistema politika FOM SDP BiH. Ovi prijedlozi će biti proslijeđeni i kantonalnim te općinskim/gradskim organizacijama kako bi isti bili razmotreni, te kako bi svi nivoi FOM-a imali priliku sugerirati eventualne dopune navedenih dokumenata, nakon čega će isti biti usvojeni na Predsjedništvu.

Predsjedništvo je dalo rok od sedam dana da kantonalne i općinske/gradske organizacije dostave adekvatne kandidate za šefa resora Odnosa s javnošću o čemu će ih u najkraćem mogućem roku obavijestiti Sekretarijat FOM-a.

Razmatran je i prijedlog Deklaracije o suradnji političkih podmladaka, kao i buduću koraci Foruma na međunarodnom nivou, poglavito unutar organizacija SD9, IUSY i Young European Socialists  .

Razmatrana je realizacija plana za 2015. godinu kao i javne politike za budući period i to: Poduzetništvo i mladi u BiH, Obrazovni sustav u BiH i Platforma FOM SDP BiH.

Na kraju donesen je i zaključak da će rukovodstvo u što kraćem roku obići organizacije Foruma mladih u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom i Tuzlanskom kantonu kako bi pripomoglo u rješavanju problema i povećanju efikasnost rada i aktivnost Foruma u navedenim kantonima.

Rukovodstvo će na zahtjev Forum mladih SDP BiH Brčko distrikt BiH posjetiti i tu organizaciju koja je u posljednjom periodu bila jedna od najaktivnijih u BiH kako bi im iskazali zahvalnost na uloženom trudu i aktivnostima koje provode.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.