Rezultati rada Vlade SDA i DF: Poslije UKC Tuzla, Vlada TK-a gasi i Međunarodni aerodrom Tuzla!

Nesposobna Vlada Tuzlanskog kantona, i pored činjenice da je u ovoj godini rekordan broj putnika prevezen sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, uspjela je da za manje od godinu dana otjera oba avioprijevoznika sa aerodroma Tuzla (Wizz Air i Ryanair).

Na ovaj način građani Tuzlanskog kantona i cijele Sjeveroistočne Bosne, pogotovo naša dijaspora, su ostali bez mogućnosti bržeg putovanja, a Tuzlanski kanton bez strateškog preduzeća Međunarodnog aerodroma Tuzla jako važnog za razvoj turizma, privrede i Tuzlanskog Kantona u cjelini.

Umjesto što odgovornost za propast aerodroma i odlazak Wizz air-a prebacujen na druge, Vlada TK i uprava aerodroma, treba da odgovore zašto su sve ove godine aerodromsku taksu po odlazećem putniku Wizz Air- u naplaćivali dvadeset puta skuplje nego Ryanair-u? Nije li to, i takvo poslovno ponašanje prema strateškom partneru izazvalo ovakvu reakciju i odlazak Wizz Air-a.

Kako je moguće da još uvijek nije riješeno pitanje osvjetljenja pristupa sa zapadne strane poletno slijetnoj stazi, (zašto ne kažete da li neko, i ko mešetari sa spornom parcelom).

Na ovaj problem Wizz Air je ukazivao godinama i ništa niste poduzeli.

Zašto putnici sa Međunarodnog aerodroma Tuzla plaćaju 2 KM po ulasku u zgradu aerodroma, da li se taj novac prikuplja da bi se isfinansirala politička zapošljavanja na aerodromu.

Nakon gašenja UKC-a Tuzla, gašenja Međunarodnog aerodroma, opravdano je pitanje šta će sljedeće ugasiti populistička Vlada TK-a?

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.