Zenica

Rezultati konferencije o zapošljavanju mladih

Zapošljavanje mladih je prioritet svake vlasti i svih koji donose odluke od pomoći u zapošljavanju. To je prioritet broj jedan u Evropi , a posebno u BiH.

Slika

Zapošljavanje desetak hiljada nezaposlenih u vrlo kratkom periodu je moguća i realna prilika za mnoge koji traže posao. To je ukratko zaključak konferencije koja je održana u Sarajevu u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH i Svjetske akademiju umjetnosti i nauka.

Zapošljavanje mladih je prioritet svake vlasti i svih koji donose odluke od pomoći u zapošljavanju. To je prioritet broj jedan u Evropi , a posebno u BiH. Konferencija o zapošljavanju održana je u Sarajevu kao uvod u donatorsku konferenciju kojom će se obezbijediti dio sredstava za saniranje posljedica poplava u BiH.

Da se prirodna katastrofa kakve su bile poplave koje su zadesile BiH može pretvoriti u priliku za otvaranje nekoliko hiljada mjesta radnih, potvrdili su i objasnili dokazani profesori, akademici i stručnjaci iz oblasti ekonomije i zapošljavanja.
Da postoje volja i izvori finansiranja dostupni Bosni i Hercegovini i to su jasno iskazali čelnici međunarodnih organizacija u BiH.

Pored opredijeljenosti da se otvore nova radna mjesta, ukazano je na obavezu promjena u obrazovnom sistemu koji ne prati potrebe na tržištu rada i problem nezaposlenosti čini još većim.

Činjenica je da će saniranje posljedica poplava biti popraćeno i masovnim zapošljavanjem u skorije vrijeme nametnuta je potrebom da se npr. 151 škola obnovi u roku od 60 dana.

Nažalost i za svaku osudu jeste činjenica da na konferenciji osim poslanika SDP BIH nije bio prisutan niti jedan poslanik ni iz jedne političke partije. Da li možda pitanje zaposlenja nije njihov problem?

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.